header3.jpg

Lanzarote hardloopvakantie 2018

In 2018 wordt er opnieuw een hardloopvakantie georganiseerd op het mooie eiland Lanzarote.

We gaan dit jaar van 22 november tot en met 2 december 2018. 

Hieronder vindt u de informatie over onze najaarsreis naar Lanzarote op Club la Santa.

Verblijf:
Tijdens de trainingsstage verblijven we in uitstekende appartementen op sportcomplex Club La Santa. Een prachtig complex, gelegen in een baai aan de noordwestkant van Lanzarote, met vele mogelijkheden voor een degelijke maar toch ontspannen trainingsstage, ongeacht je niveau. Club la Santa beschikt over een prachtige atletiekbaan, drie olympische zwembaden  (verwarmd 50-meterbad), een prima geoutilleerde en recent vernieuwde fitnessruimte, een spinningzaal, tennis- badminiton en squashhallen etc. Bovendien is er de mogelijkheid om fietsen (mountaibikes en/of racefietsen) te huren (kosteloos) en is er een heerlijk zwembad met ligstoelen waar je na je inspanning lekker kunt relaxen. Al deze activiteiten zijn voor mensen die verblijven op Club la Santa gratis.

Is het een keer wat minder weer, dan is er de mogelijkheid om (tegen betaling) een bezoek te brengen aan het wellnesscentre van Club la Santa. Club la Santa beschikt over sportmasseurs en fysiotherapeuten, die uw spieren soepel kunnen houden tijdens de challenge, of die u van een degelijk blessureadvies kunnen voorzien.

Naast alle sportactiviteiten is het mogelijk deel te nemen aan één van de vele andere activiteiten die op Club La Santa georganiseerd worden. U kunt bv. mee op excursie over het eiland Lanzarote. Wilt u vast een voorproefje ….. bezoek dan vast www.lanzarote.com. 

De trainingen:
Twee keer per dag bieden wij trainingen aan onze deelnemers aan. De ochtendtraining is over het algemeen zeer relaxed met uitgebreide aandacht voor oefeningen om het lichaam los te maken voor wat de rest van de dag komen gaat. De middagtrainingen bestaan uit duurlopen, of intervaltrainingen op de atletiekbaan. Bovendien bestaat er gedurende de trainingsweek uitgebreid mogelijkheid voor een individueel consult.

Challenge:
Van zondag 25 november tot en met woensdag 28 november kunnen de lopers deelnemen aan de Challenge die vanaf Club La Sana wordt georganiseerd. De Challenge is een uitdagende hardloopwedstrijd over verschillende afstanden. Tijdens de 4 dagen wordt 49km afgelegd. Er wordt voor mannen en vrouwen dagelijks een leeftijdsklassement opgemaakt per vijf jaar.

Dag 1
Lopen de deelnemers in de buurt van Club la Santa in drie rondes een afstand over 10 kilometer met daarin drie pittige klimmetjes. Het parcours is gedeeltelijk geasfalteerd. Start en finish zijn op de atletiekbaan bij de Club.

Dag 2
De Ridgerun van 13km voert de lopers vanaf de ateltiekbaan grotendeels over onverharde paden richting de top van een vulkaan vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het eiland. De terugweg gaat vooral downhill over onverharde paden richting Club la Santa waar de finish op de atletiekbaan is.

Dag 3
Met een bus worden de deelnemers naar Puerto Del Carmen gebracht, waar de derde wedstrijd van de challenge plaatsvindt. De afstand is dit maal vijf kilometer die geheel over het strand gaat. De kortste afstand is misschien meteen de zwaarste afstand, omdat de ondergrond helemaal uit mul zand bestaat. Een uitdaging!

Dag 4
In Tinajo is de start van de laatste etappe, een halve marathon, die ons voert langs het prachtige vulkanische landschap van Lanzarote. Er wordt  flink geklommen en de paden zijn deels onverhard. Een zware met als beloning een prachtige finish op de atletiekbaan van Club la Santa.

Voor alle deelnemers en supporters is er op woensdagavond een groot feest waar de pijnlijke spieren kunnen worden losgeswingd. Het is ook mogelijk om aan een of twee afstanden mee te doen.

Appartementen:
De appartementen zijn als volgt ingedeeld;
Woonkamer met 1 slaapsofa, kitchenette, badkamer, slaapkamer met twee bedden. Alle appartementen zijn volledig gerenoveerd. (De oude gele appartementen bestaan niet meer)

Daarnaast zijn er op het complex in 2014 geheel nieuwe appartementen gebouwd. Deze zijn allemaal zeer modern ingericht met twee badkamers. De ze appartementen hebben allen uitzicht op zee.

De prijzen 2018 (NB ondervoorbehoud, dit zijn nog de prijzen van 2017, een grote afwijking wordt niet verwacht)

Comfort1 2 personen per appartement:

 • 10 dagen € 1096,00 p.p.

Comfort1 , maximaal 3 personen per appartement:

 • 10 dagen € 900,00 p.p.

Comfortview, balkon met uitzicht 2 personen per appartement

 • 10 dagen € 1270,00 p.p.

Comfortview, balkon met uitzicht 3 personen per appartement:

 • 10 dagen € 1015,00 p.p.

Suite1Seaview balkon met uitzicht op zee 2 personen per appartement:

 • 10 dagen € 1480,00 p.p.

Suite1Seaview balkon met uitzicht op zee 3 personen per appartement:

 • 10 dagen € 1160,00 p.p.

Half Pension, ontbijt- en dinerbuffet 27,00 per dag: 10 dagen € 270,00 (exclusief drankjes)
NB prijzen voor 7 dagen en appartement alleen, op aanvraag

Bij de prijs is het volgende inbegrepen:

 • Sportpas die toegang verschaft tot alle sportactiviteiten van Club la Santa (exclusief duiken en challenge);
 • Herinnering T-shirt
 • Twee maal daags trainingen van ervaren trainer;
 • Persoonlijke adviezen over uw trainingen/trainingsschema’s;
 • Bepalen van uw vetpercentage;
 • Dagelijks schone handdoeken;
 • Wekelijks verschonen bedden;
 • 1x per week schoonmaak appartement;
 • Vlucht Schiphol-Arrecife v.v.
 • De prijs voor de transfer luchthaven Arrecife – Club la Santa  Wij huren voor onze groep apart een bus voor de transfer.

Tijdens de hardloopvakantie ontbijten en dineren we in Restaurant Atlantico. Tijdens het ontbijt kunt u gebruik maken van het uitgebreide ontbijtbuffet met koffie, thee, melk, vruchtensappen, yoghurt, diverse muesli’s, cornflakes, zuidvruchten, gebakken en gekookte eieren, diverse broodsoorten en volop fruit. Tijdens het diner reserveren we speciaal een tafel voor onze groep. Ook dan maken we gebruik van het buffet. Iedere avond is er een ander thema, van Mexicaans tot Spaans en van barbecue tot Italiaans. Er is dagelijks volop keuze uit diverse vlees en verse vissoorten, pasta’s, aardappels en rijst, een uitgebreid salade- en toetjesbuffet. Ook voor vegetariers zijn er voldoende mogelijkheden.

Meer informatie?
Neem contact met ons op door een mailtje te sturen naar info@hardloopcentrumaartstigter.nl of bel: 088-7866464

Voor een sfeer impressie klik op onderstaande links voor de foto’s en filmpje van hardloopvakantie Lanzarote:

International Running Challenge 2016 at Club La Santa

International Running Challenge Lanzarote 2016 // Breakfast run

International Running Challenge Lanzarote 2016 // 10K Run

International Running Challenge Lanzarote 2016 // 13K Ridge Run

International Running Challenge Lanzarote 2016 // 21K Run

Inschrijfformulier Lanzarote Hardloopvakantie 2018

Om jouw reis optimaal te kunnen verzorgen, verzoeken wij jou dit formulier compleet in te vullen! Door dit formulier in te vullen meld je je aan voor de hardloopvakantie in Lanzarote.
 • (Voornaam: zoals in het passpoort is vermeld)