header3.jpg

Hardloopfysio

www.hardloopfysio.nl

Zoals in elke sport komt er helaas ook bij hardlopen blessureleed voor. En zoals elke sport heeft hardlopen ook zijn specifieke hardloopblessures, blessures die bijna alleen bij hardlopers voorkomen. Blessures die in dat opzicht ook weinig bekend zijn bij (para-)medici die geen ervaring hebben met hardloopklachten.

Daarom hebben wij bij ‘ hardlopen is leuk’  een intensieve samenwerking met gespecialiseerde hardloopfysiotherapeuten. Zij zijn zeer ervaren in de diagnostiek en behandeling van hardloopblessures. Naast hun professionele specialiteit zijn het ook enthousiaste hardlopers die dezelfde (hardloop-)taal spreken en weten hoe vervelend het is om niet te kunnen trainen. De insteek is dan ook altijd hoe kan iemand zo snel als mogelijk de hardlooptrainingen opvoeren/hervatten.

Het is bekend is dat veel hardloopblessures een geleidelijk beloop hebben. Juist daarom wachten veel lopers met het uiten van hun klachten en het zoeken naar hulp om zo snel mogelijk van hun klachten af te komen. Pas als ze echt beseffen dat de klacht niet vanzelf over gaat, gaan ze hulp zoeken. En dat is precies de reden waarom we onze hardloopfysio’s zo dicht in de buurt hebben. Ze houden blessurespreekuren bij de loopgroepen en in onze winkels.

Dus inloopspreekuren, gratis, zodat de drempel laag is om snel advies te vragen. Juist in het beginstadium van blessures, om de kans op een lang traject te verkleinen. En mocht de klacht toch wat verder gevorderd zijn dan is er de mogelijkheid om in de buurt diagnostiek en/of behandeling te verzorgen. Allemaal bedoeld om zo snel als mogelijk weer de wei in te kunnen en het plezier terug te krijgen in het hardlopen.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een bezoek aan onze hardloopfysio’s klik dan hier en je wordt direct naar hun website doorverwezen. Je kunt dan ook lezen dat ze je niet alleen kunnen helpen op het gebied van blessureonderzoek en behandeling, maar ook voor techniekanalyse (video analyse) en voor steunzooltjes in de hardloopschoenen.

Tot ziens, wij helpen graag!

image001