header3.jpg

Over ons

DSC_0064

 

 

 

 

 

 

In 1998 startten twee met passie voor hardlopen overgoten ondernemers,  Ellen Abbringh en Aart Stigter,  vanuit het toen zojuist opgestarte Aart Stigter’s Sport- en Gezondheidscentrum hun eerste hardloopactiviteit:

het begeleiden van een loopgroep van 10 personen in Amerongen.

Binnen zeer korte tijd ontwikkelden zij tal van andere aan hardlopen verwante diensten, zoals het verzorgen van hardloopclinics,  begeleiding van bedrijven, het maken van persoonlijke trainingsschema’s, anaerobe drempeltesten t/m hardloopvakanties op Lanzarote en het organiseren van loopevenementen.

Intussen groeide de loopgroep snel en was uitbreiding in andere plaatsen zoals Doorn, Wijk bij Duurstede, Woudenberg en Utrecht, gewenst.

Het trainerskorps en het netwerk van specialisten als sportfysiotherapeuten, sportartsen en dietisten nam evenredig snel toe. Zelfs een eigen runningshop binnen het sportcentrum werd een feit.

Anno nu zijn er meer dan 500 lopers lid van de diverse loopgroepen, worden er wekelijks meerdere bedrijven begeleid, starten nog steeds nieuwe hardloopcursussen, blijft individuele hardloopbegeleiding met schema’s een terugkerende  fenomeen, worden trainers opgeleid, zijn er inmiddels drie hardloop speciaal winkels aan het hardloopcentrum verbonden en werkt Hardloopcentrum Aart Stigter vanuit haar eigen plek aan de rand van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in Amerongen.

Wat in al die jaren niet is veranderd: de passie voor hardlopen is nog steeds zo groot als bij de start 17 jaar geleden!

DSC_0171