header3.jpg

Over Ellen Abbringh

Ellen Abbringh

Ellen studeerde toegepaste huishoud wetenschappen (specialisatie voeding en gezondheid), was 10 jaar werkzaam als voorlichter en later als coördinator, bij de afdeling gezondheidsvoorlichting GGD Almelo. Daarna vervulde zij de functie van manager communicatie en p.r. bij de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie.

Van 1998 tot 1 januari 2012 was zij mede eigenaar van Aart Stigter’s Sport- en Gezondheidscentrum. Later kwamen daar Hardloopcentrum Aart Stigter in Amerongen, Runnersworld Utrecht, Runnersworld Amersfoort en Runnersworld Amsterdamse Bos bij.            Als gediplomeerd bootcamp-  en hardloop trainer, runningtherapeut, spinningdocent, sportief wandelen en nordicwalking trainer heeft Ellen vanaf 1989 in heel Nederland inmiddels duizenden mensen het plezier van hardlopen/bewegen leren ontdekken.

Sinds het voorjaar van 2018 richt zij zich binnen haar eigen nieuwe bedrijf, Stigter en Abbringh loop- en leefstijladvies, fulltime op het aanleren van een gezonde leefstijl.

Ellen hierover:

“Al sinds 1989 organiseer ik afvalcursussen en begeleid ik mensen individueel op het gebied van voeding en leefstijl. Daarnaast bied ik voor groepen, bedrijven en verenigingen clinics over gezonde voeding en sportvoeding aan, o.a. bij de opleidingen running instructor en runningtherapie. In 2017 volgde ik de opleidingen orthomoleculair voedingsadviseur en sportvastencoach. Ik vind het geweldig dat ik mijn oude vak weer ga oppakken en mij fulltime kan gaan richten op het ondersteunen van mensen bij een gedragsverandering richting een gezond leefstijl.

Ieder mens is verschillend en ik probeer bij iedereen boven tafel te krijgen welke methode het beste bij hem of haar past.

Dat kan variëren van een eenmalig gesprek, b.v. een sportvoedingsadvies, tot en met een afvaltraject van drie maanden of wellicht langer. Ook is het mogelijk om richting een gezonde leefstijl een sportvastenkuur te volgen.

901712_1436675256552012_1140725471_o