header3.jpg

Sportvasten

Een sportvastenkuur is een kickstart van 10 dagen, waarmee je lichaam een switch maakt van suiker- naar vetverbranding.

Door de specifieke combinatie van sporten, sapvasten en het gebruik van voedingssupplementen tijdens het programma worden de spieren en lever getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker. Het resultaat hiervan is dat je je na het programma fitter voelt, een betere conditie hebt en gewicht verloren hebt.

Een kuur bestaat uit drie elementen: 1) Voeding, 2) Sport en 3) Supplementen

De voeding en supplementen zijn speciaal afgestemd op de persoonlijke behoeften. Er zijn verschillen tussen man en vrouw.  Een kuur bestaat uit drie afbouwdagen, drie vastendagen en vier opbouwdagen. Je krijgt precies voorgeschreven wat je op welk moment mag eten en welke supplementen je moet gebruiken.

Tijdens de kuur train je dagelijks 20-30 minuten binnen een bepaalde hartslag. Hardlopen, fietsen of roeien  hebben de voorkeur. Het is handig om voor de dagelijkse trainingen tijdens de kuur je eigen hartslagzones te weten. Op basis van deze gegevens bepalen wij op welke hartslag je tijdens de kuur gaat trainen.  Mochten deze niet bij je bekend zijn, dan is het mogelijk om een anaerobe drempeltest af te laten nemen, of we doen een schatting

De supplementen die je gebruikt tijdens de kuur zijn:
Metabolic switch: dit is het basissupplement tijdens de sportvastenkuur. Deze superjuice bevat een aminozurencomplex met polyfenolen. Polyfenolen zijn fruiktextracten met een sterke anti-oxidant werking en stimuleren samen met de aminozuren de switch van suiker- naar vetverbranding.                             
Calcium-Magnesium en Zink: zij spelen een rol bij het behoud van sterke spieren en botten.                                                                                  
Omega Health 60%: Extra onverzadigde visvetzuren met hoof gehalte EPA en DHA ondersteunt de vetverbranding.                                   
Mutivitamine: een multivitamine en mineralencomplex. Zorgt dat er geen tekorten ontstaan. Specifiek afgestemd op de behoeften van de vrouw. Ondersteunt de spieren, het immuunsysteem en zorgt voor meer energie.

Wat krijg je gedurende 10-dagen?

– Uitgebreid persoonlijk intakegesprek
– Persoonlijk voedingsadvies tijdens en richtlijnen voor en na de kuur
– Dagelijkse motivatieberichten en toegang tot een app voor begeleiding op afstand
– Het  make-the-switch (voor 10 dagen) supplementenpakket
Optioneel: Een inspanningstest om je hartslagzones vast te stellen

Wat kost de Sportvasten Snelkuur?
€235,– zonder inspanningstest
€295,–inclusief één inspanningstest

De sportvastenkuur is ideaal als je al regelmatig sport. Je hebt dan genoeg vermogen om tijdens de kuur op de juiste intensiteit te sporten.
Train je voor een specifieke wedstrijd zoals bijvoorbeeld een marathon, dan is het van belang twee maanden tussen je wedstrijd en je sportvastenkuur te hebben. Idealiter plan je een sportvasten kuur buiten je wedstrijdseizoen. Een typisch zomersporter – bijvoorbeeld een wielrenner of triatleet – plant zijn kuur in de winter voor optimaal resultaat in het daaropvolgend seizoen.

Sportvasten

Met het onderstaande formulier kun je je inschrijven voor sportvasten