header3.jpg

Leefstijl/voedingsbegeleiding

Iedereen is anders! Waar de één een zittend beroep heeft van negen tot vijf, is de ander veel onderweg of werkt in ploegendiensten. Sommigen zijn fanatiek sporter, anderen bewegen nauwelijks. De volgende heeft een gezin met kinderen, een ander is alleenstaand. Kortom we leven allemaal onder verschillende omstandigheden. Bij voeding spelen juist die persoonlijke omstandigheden met de daarbij gepaard gaande emoties een belangrijke rol. Daarom krijgt iedere cliënt een op maat gemaakt persoonlijk voedings- en of leefstijladvies.

Wij zijn aangesloten bij het netwerk Puur Gezond. We werken niet met strenge diëten en afslankhypes. Terug naar puur gezond eten! Want dat is de beste oplossing voor overgewicht en andere gezondheidsproblemen

 Hoe ziet een begeleidingstraject er uit?

 1.Kennismakingsgesprek
 Het kennismakingsgesprek kan bij ons in het hardloopcentrum, op een door jouw gewenste locatie of telefonisch. Ik leg je dan uit hoe ik werk en jij kunt bepalen of dit voor jou geschikt is. Besluit je na dit gesprek verder samen te gaan, dan krijg je een digitaal voedingsdagboek opgestuurd, dat je minimaal een week gaat invullen. Ook wil ik graag weten hoeveel je in die week aan beweging hebt gedaan en welke activiteiten dat zijn geweest..

2.Intakegesprek
Na deze week zetten we jouw situatie tijdens een uitgebreid intakegesprek op een rij, o.a. op basis van het voedingsdagboek en de beweegactiviteiten.
We gaan een vragenlijst invullen over je huidige situatie en jouw voorgeschiedenis. Samen bepalen we jouw doel voor de komende periode. We besteden hierin niet alleen aandacht aan voeding, maar ook aan beweging.
Tijdens de intake doen we ook een aantal metingen. Zo zullen we o.a. vetmassa, spiermassa en tailleomvang meten.

Een intakegesprek duurt ongeveer 45 minuten.

3.Vervolgconsulten
Tijdens ieder vervolg consult doen we weer metingen om de voortgang in kaart te brengen.
Tevens bespreken we ook een aantal veelvoorkomende thema’s, zoals uit eten gaan, boodschappen doen, feestjes. Daarnaast besteden we volop aandacht aan de beweegactiviteiten in de afgelopen periode.

Een vervolgconsult duurt circa 30 minuten.