header3.jpg

Keizerloop Huis Doorn

index
Een nieuw uniek hardloopevenement op de Utrechtse Heuvelrug!

Op zaterdag 25 augustus 2018 wordt de eerste Keizerloop Huis Doorn georganiseerd. Op het prachtige terrein van Huis Doorn is een parcours van 2,5 kilometer uitgezet dat langs alle historische gebouwen van het landgoed voert.

Tijdens de Keizerloop Huis Doorn zijn er diverse andere attracties waar de deelnemers, familie en supporters aan mee kunnen doen. Over het definitieve activiteitenprogramma op 25 augustus zullen wij op deze pagina nadere informatie geven zodra alle evenementen en activiteiten definitief zijn.

De loop is bestemd voor alle soorten lopers van jong tot oud, van beginner tot gevorderd. De route voert over vlakke onverharde paden door het prachtige park. Geniet van de mooie uitzichten en neem familie, vrienden en supporters mee want er worden allerlei evenementen en activiteiten rondom de loopwedstrijd georganiseerd.

De Keizerloop is vernoemd naar de meest bekende en laatste bewoner van Huis Doorn, de voormalige Duitse keizer Wilhelm II. De keizer heeft van 1920 tot zijn dood in 1941 op huis Doorn gewoond. Het interieur van het huis is authentiek en laat u de grandeur van het vorstelijk wonen herbeleven. 
Zelfs in het verleden op zaterdag 2 oktober 1948 werd hier al een loop georganiseerd: 

huis-doorn
De keizer heeft tijdens zijn verblijf veel gewerkt en gewandeld in het park rondom het Huis.
In dat mooie park is het parcours voor de keizerloop uitgezet, een parcours van 2,5 kilometer dat afhankelijk van de keuze twee of vier keer wordt afgelegd (voor de jeugd van 8 t/m 12 jaar één keer).

De organisatie is in handen van Stichting vrienden van Huis Doorn i.s.m. Hardloopcentrum Aart Stigter