header3.jpg

Bedrijfs- en organisatiebegeleiding in 2014-2017

Bedrijfsbegeleiding 

Interface
Startte in 2008 met hardloopbegeleiding. Dinsdagmiddag om kwart over vijf vertrekken de lopers vanuit hun werkplek in Scherpenzeel om te trainen richting de Maarnse Heuvelrugloop of onderdelen van de Marathon Amersfoort. Er wordt altijd gekozen voor een  hardloopevenement met meerdere afstanden, zodat zowel beginners als gevorderden mee kunnen doen. In 2017 stond de ROPA run centraal, een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Hierbij zamelt men zoveel mogelijk geld in voor het goede doel. Marc Cinjee nam namens Aart Stigter Running de loop technische begeleiding voor zijn rekening.

Menzis    
In 2016 startte het verzekeringsconcern Menzis met gezamenlijke hardlooptrainingen vanuit het hoofdkantoor in Wageningen. Lopers van alle niveaus doen mee met de trainingen. Menzis weet als geen ander dat lichaamsbeweging onderdeel is van een gezonde leefstijl. Dat dit niet alleen voor klanten geldt, maar ook voor de eigen medewerkers moge blijken uit dit initiatief dat professioneel wordt ondersteund door Hardloopcentrum Aart Stigter. In 2017 deden Menzis medewerkers mee met de Cuneraloop in Rhenen.

FlowFabric
Het grote loopdoel van 2016 voor de medewerkers van Flow Fabric uit Nijkerk was het volbrengen van de 15 kilometerlange Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Met vier clinics in de voorbereiding en persoonlijke schema’s voor de deelnemers ondersteunde Hardloopcentrum Aart Stigter het mooie initiatief van dit groeiende bedrijf.  Er werd tijdens een van de clinics ook getraind in de glooiende bossen van Amerongen om kennis te maken met echte heuvels! Het resultaat mocht er zijn. Iedereen haalde fit de eindstreep in Nijmegen.

Plus
Het bekende supermarktketen met een groeiend marktaandeel in de branche kent haar succes mede door de fitte medewerkers. Iedere maandagmiddag staan zij te trappelen om aan de gezamenlijke looptraining mee te doen. Terwijl medewerkers van naburige kantoorpanden in de file staan rond 17.30 uur genieten de PLUSsers van een gevarieerde looptraining. In 2017 zal een goed getraind PLUS team aan de start staan van de BERLIJN marathon. Uiteraard is Aart Stigter Running daar aanwezig om de atleten te ondersteunen.

Windunie
De leiding van Windunie BV (Utrecht) stimuleert fysieke inspanning op een bijzondere wijze. Zij laat de deelnemers meedoen aan een adventure race in Duitsland, waarbij meerdere uren inspanning wordt verlangd. Om verantwoord aan de start te staan bood Aart Stigter Running clinics aan, o.a. vanuit het Hardloopcentrum Amerongen, waarbij kennis werd gemaakt met de glooiingen van de Utrechtse Heuvelrug. Ook individuele schema’s behoorden bij het totale begeleidingspakket.

OIKO-credit
Dit in Amersfoort gevestigde bedrijf bestaat uit werknemers van diverse nationaliteiten. In het kader van teambuilding en gezondheidsbevordering schreven meerdere teams zich in voor de Businessloop Amersfoort, 5 of 10 kilometer. Voor zowel de ongetrainde als de iets meer gevorderde loper schreef Aart Stigter Running de trainingsschema’s en werden zes clinics aangeboden in voorbereiding op de Businessloop. Na de finish was de eerste vraag:  “Wanneer is het volgende event?”

Intraffic
Dit is typisch zo’n bedrijf waarbij medewerkers de hele dag in een kantoorkolos tegen het scherm van de laptop aankijken. Alle reden voor het management om als tegenhanger iets van beweging aan te bieden. Wellicht geïnspireerd door het feit dat men vanuit het kantoor uitkijkt op wat vroeger een atletiekbaan was, wordt nu wekelijks een hardlooptraining verzorgd, inclusief veel aandacht voor techniek, op de tot park getransformeerde sportaccommodatie. Het enthousiasme heeft al geleid tot het voornemen mee te doen met de Singelloop Utrecht.

Patiëntenfederatie NPCF
is verantwoordelijk voor grote en complexe ontwikkelingen binnen de zorgsector. Veelal trajecten van de lange adem. In dit kader paste een hardloopclinic met als metafoor “de Marathon” uitstekend in de agenda tijdens een heisessie in de prachtige Kaapse Bossen. Waar het werk van de NPCF en een Marathon elkaar in vinden zijn het uithoudingsvermogen, het verdelen van de krachten en het anticiperen op de omstandigheden. Precies hetgeen dat Aart Stigter tijdens de clinic liet ervaren.

Babyliss Nederland
gevestigd in De Bilt, startte in 2016 met hardloopbegeleiding o.l.v. de trainers van Hardloopcentrum Aart Stigter. Ook hier werden zowel startende als meer gevorderde lopers professioneel begeleid om met plezier en blessurevrij op een hoger niveau te komen. Bijzonder detail bij dit bedrijf is dat meer dan 50% van de medewerkers meedeed aan het hardloopproject!

Cardiologiecentra Nederland – Run with the Doctor
Al voor het zesde seizoen wordt er maandelijks een hardloopclinic verzorgd voor (ex)cliënten van Cardiologiecentra Nederland. De deelnemers zijn hartpatiënt of hebben in het  recente verleden te maken gehad met hartfalen. Aart Stigter Running biedt iedere maand een afwisselend loopprogramma aan dat aansluit bij de mogelijkheden van deze mensen. De titel “Run with the doctor” is ingegeven omdat er altijd een arts van Cardiologiecentra Nederland aanwezig is bij de trainingen.

Bureau Sportimpuls
In 2014 is Bureau Sportimpuls een samenwerking aangegaan met o.a. Aart Stigter Running. Uniek is dat de aanpak van dit bureau de publieke-private samenwerking behelst. Dit in opdracht van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Door middel van een integrale aanpak op het gebied van welzijn, lifestyle en sport zal in de diverse kernen van deze gemeente door Aart Stigter Running een structurele bijdrage aan de gezondheids- en beweegdoelstellingen van de gemeentelijke Nota Welzijn worden geleverd. Concreet betekende dit in 2017 dat enkele honderden basisschool leerlingen door Marc Cinjee van Hardloopcentrum Aart Stigter op enthousiaste wijze kennis maakten met de hardloopsport.

Fysiotherapie Binnenstad
In aanloop naar diverse hardloopevenementen in het voorjaar 2016 werden medewerkers van Fysiotherapie Binnenstad (Utrecht) door Aart Stigter Running klaargestoomd om aan een van de verschillende afstanden te kunnen deelnemen. Daar waar de naam Fysiotherapie Binnenstad doet vermoeden dat het (alleen) om fysiotherapeuten gaat kwam de werkelijk deelname ook uit andere beroepsgroepen, zoals psychiatrie en verpleging.

Autismehuis 
Speciaal voor ouders van autistische kinderen is er de organisatie “Autismehuis”. Zij zorgen dat de ouders een geheel ontspannen dag kunnen beleven, zonder de dagelijkse beslommeringen. Aart Stigter Running verzorgde in 2014 voor deze ouders een hardloopclinic die, hoe kan het anders, in het teken stond van “ontspanning”. De fantastische bossen en heidevelden van het natuurgebied in Leersum, midden in het natuurreservaat “Utrechtse Heuvelrug”, droegen bij aan een onvergetelijke ochtend.

Factory
Dit zeer sportieve bedrijf traint al sinds 2001 wekelijks onder leiding van Aart Stigter Running vanuit de vestigingslocatie Berg en Bosch in Bilthoven. De directie liep al meerdere malen de New York City Marathon en is er in geslaagd meer dan 60% van de medewerkers te laten meedelen in het loopvirus. Jaarlijks worden door de lopers van Factory diverse loopevenementen bezocht waaronder de marathon van New York. Tijdens de CPC editie 2008 wist zij zelfs de 1e prijs in de wacht te slepen bij de businessrun. Al jaren is de Marathon van New York  het belangrijkste loopdoel. Ook in 2017 staat een grote delegatie van Factory  aan de start!

Xpand Biotechnology BV
Ook hier is de directeur de enthousiaste aanvoerder van het hardlopen. Meerdere keren hebben de medewerkers de Marathon van New York uitgelopen naast tal van andere wedstrijden. Hoe aanstekelijk zijn lopen is moge blijken uit het aantal medewerkers dat hardloopt. Omdat Progentix in hetzelfde pand is gevestigd als Factory wordt door Aart Stigter Running op dezelfde plaats en tijdstip training gegeven aan beide bedrijven in de nabijgelegen bossen.

Businessloop Amersfoort
Sinds 2003 alweer wordt dit jaarlijkse event georganiseerd. In 2017 op vrijdag 9 juni. Aart Stigter Running is verantwoordelijk voor het gehele loop- en wedstrijdtechnische deel, zowel in de voorbereiding als tijdens het event zelf. De businessloop wordt gehouden op het prachtige complex van het Eemland College. De opbrengst is voor het goed doel: het Toon Hermans Huis Amersfoort. In 2018 staat de Businessloop al genoteerd in de agenda: vrijdag 15 juni.

Vrumona
Het bekende frisdrankenconcern (o.a. Pepsi, Fanta, Sisi) uit Bunnik maakt van  Aart Stigter Running’s diensten gebruik door wekelijks vanuit het hoofdkantoor hard te lopen. Alle lopers hebben hun eigen individuele doelstelling, maar als bedrijf wordt er met een groot aantal medewerkers meegelopen met de befaamde Dam-tot-Damloop: ruim zestien kilometer van Amsterdam naar Zaandam in september. In 2017 was de Johan Cruijffloop in Amsterdam ook een van de gezamenlijk runs.

Atletiek Unie
Al jaren is Aart Stigter gastdocent tijdens de jaarlijks hardlooptrainersdag van de Atletiek Unie die door meer dan duizend hardlooptrainers wordt bezocht. Tijdens deze dag biedt Aart bijscholing aan over onderwerpen die varieren van “oefenvormen voor alle loopniveaus” t/m “welke invloed heeft het gedrag van de trainer op het gedrag van de trainingsgroep?”Voor het project Starttorun 2017 verzorgde Aart Stigter en Ellen Abbringh workshops in geheel Nederland, van Hoogeveen tot Maassluis. Doel van de bijeenkomsten was om (a.s.) hardloopbegeleiders van absolute beginnende lopers te laten beseffen wat het denken is en de beweegredenen zijn van die beginner, om vervolgens het handelen van de trainer daarop aan te passen.

Keizerloop Doorn
De stichting Huis Doorn vatte in 2017 het idee op om een hardloopevent te organiseren op het prachtige landgoed van “Huis Doorn”. Hardloopcentrum Aart Stigter is verantwoordelijk voor de organisatie. Kenmerkend voor dit event zijn alle unieke gebouwen waar de deelnemers langs worden geleid op het parcours, waarbij de schitterende kleurrijke rozentuin niet ontbreekt.  En…. na afloop is er de gelegenheid te picknicken. Een ideale afsluiting na eerst te hebben hardgelopen. In 2017 is de Keizerloop op zaterdag 26 augustus.

VUMC Amsterdam
In voorbereiding op de Dam-Damloop en Marathon Amsterdam 2016  verzorgde Aart Stigter Running voor medewerkers en relaties van het VUMC een aantal clinics waarbij kennis wordt gemaakt met vormen van trainen die van belang zijn bij het goed uitlopen van tien Engelse mijlen of een (halve) Marathon. Het spreekt voor zich dat het Amsterdamse Bos de locatie bij uitstek is om de trainingen te ervaren.

Eenmalige clinics 2017

Running Therapeuten Nederland
Is een landelijke overkoepelende organisatie voor Running Therapeuten. Hardloopcentrum Aart Stigter gaf in Hilversum een clinic hoe om te gaan met de verschillend niveaus van belastbaarheid, terwijl de deelnemers toch op hetzelfde moment in dezelfde groep worden begeleid. De oefenstof werd direct in de praktijk toegepast.                                              

Sportief Hardlopen Huizen
Is een professionele organisatie die zowel hardlopen, wandelen als bootcamp aanbiedt. Aart Stigter verzorgde voor het enthousiaste trainerskorps een bijscholing waarbij oefenvormen werden aangeboden die zowel voor absolute beginners als gevorderde lopers toepasbaar zijn. Bij een volgende clinic zal “techniek en hardlopen” centraal staan. 

Nauta Duthil BV
Is een gerenommeerd advocatenkantoor in Amsterdam Zuid. Met een grote afvaardiging deden zij mee met de Zuidasrun 2017. Niets werd aan het toeval overgelaten om goed voorbereid aan de start te komen van de grootste Businessloop van Nederland. Zo verzorgde Aart Stigter een clinic in het Amsterdamse Bos waarbij thema’s als “techniek” en “optimaal verdelen van krachten” aan bod kwamen.

Stichting Loopsport Zwolle
Is een zeer actieve club mensen die de hardloopsport in Zwolle een warm hart toedraagt. Het up to date houden van de kennis is een belangrijk onderdeel van hun visie. Ellen Abbringh en Aart Stigter geven daarom in oktober een bijscholing aan de trainers. De vraag “bij welke training hoort welke snelheid en in welke combinatie zijn deze trainingen zinvol?” is een van de onderwerpen.

 

plus-gropep